Ambilogo

Over ons

Wij zijn een viertal ondernemers op het gebied van arbo, kwaliteit en milieu, die op een vakantie in Gambia een taxichauffeur tegen kwamen met hart voor zijn bedrijfje. Helaas was dit bedrijfje gedoemd te sterven, er waren voldoende idee├źn maar geen geld om een nieuwe taxi te kopen. Wij besloten hem een handje te helpen, en daarmee was het idee geboren om dit wat uit te breiden, waarop wij de Stichting voor kansarme ondernemers in ontwikkelingslandenhebben opgericht.

DSC00068 (1148 x 764) (287 x 191)02

Onze kracht: Wij zijn niet van de gedachte uitgegaan dat wij de zaken in ontwikkelingslanden eens moesten verbeteren. maar weten wel hoe we moeten ondernemen. Wij gaan er vanuit dat je de gebruiken en de kennis van de streek moet gebruiken om je doel te bereiken

Ons ideaal: Ondernemers te helpen zichzelf zo te ontwikkelen dat zij zelf supporting zijn en dit ook blijven na onze hulp.

Hoe doen wij dit: Wij kiezen onze doelgroep welbewust, we gaan niet in zee met een enkel persoon, tenzij de persoon een hele gemeenschap steunt. Wij zorgen voor de middelen en geven geen geld. Door in de beginfase te ondersteunen en contact te houden bereiken wij ons doel, een persoon ondersteunen en betere levensomstandigheden voor de hele gemeenschap.